пʼятниця, 29 липня 2016 18:49

Шокіна нема за що "взяти" - експерт

Шокіна нема за що "взяти" - експерт
rian.com.ua

У кримінальному кодексі немає потрібної статті, щоб засудити екс-генпрокурора Віктора Шокіна за незадеклароване майно.

Про це сказав блогер Карл Волох у коментарі Gazeta.ua.

"Ні для кого не секрет, правоохоронці "окей" з друзями президента. Якщо буде розголос і громадський тиск, Юрію Луценку доведеться йти до Порошенка і казати: "Даруйте, в мене виходу немає. Я мушу розслідувати". Але інкримінувати Шокіну по суті нічого. Ми не можемо стверджувати, що він купив усі ці маєтки на гроші з хабарів. Держава могла б конфіскувати його будинки згідно з законом про спецконфіскацію. Але Верховна Рада вже рік не може проголосувати за нього", - каже він.

Справа Шокіна потрапляє тільки під статтю про незаконне збагачення. Але в Україні її майже не застосовують, говорить Волох.

"Єдина стаття, за якою можемо розслідувати маєтки Шокіна - за "незаконне збагачення". Але складність у тому, що цю статтю майже не застосовували. По ній відкриті тільки дві справи: по екс-начальнику ДАІ Чернігівської області Олександру Єршову. І по прокурору сил АТО Костянтину Кулику. Але жодну зі справ через суд ще не провели", - заявив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найєм про "велику риболовлю" Луценка: Справа проти Шокіна покаже

Нагадаємо, 29 липня ЗМІ оприлюднили інформацію про родину і статки Віктора Шокіна. На його цивільну дружину і 3-річну доньку записані елітні будинки в Україні та за кордоном. Маєтки у своїй декларації не згадував.

Зараз ви читаєте новину «Шокіна нема за що "взяти" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути