пʼятниця, 18 січня 2013 15:41

Шкіль сподівається повернутись в Україну після президентських виборів - експерт

Шкіль сподівається повернутись в Україну після президентських виборів - експерт
Андрій Золотарьов: у Шкіля є всі шанси отримати притулок у Чехії. Фото: golos.ua

Екс-нардеп Андрій Шкіль надивився на те як "за вуха притягують кримінальні справи" і вирішив діяти ініціативно. Але він сподівається повернутися після президентських виборів. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крім Шкіля, під тиском перебувають ще кілька опозиціонерів - Аваков

"В Україні може відбутися що завгодно. Оскільки він відноситься до тих народних депутатів від опозиції, які були досить радикальними, йому можуть згадати все після того, як він втратив депутатську недоторканність. Тому він вирішив не вичікувати власної долі і діяти ініціативно. Він поповнив українську колонію політемігрантів у Чехії. Політична еміграція за два останні роки увійшла в український політичний кодекс. Тому можливо пан Шкіль і мав рацію дивлячись на те, як за вуха притягують кримінальні справи, могли йому згадати і події "України без Кучми", коли він деякий час відсидівши у слідчому ізоляторі, все ж таки отримав депутатський мандат і вирішив проблему кримінальної відповідальності. Інші ж люди за цією справою відсиділи деякий час", - сказав він.

Політолог наголосив, що Шкіль дуже добре розуміє, що треба розтягнути проблему у часі і привернути увагу до власної персони, не дати про себе забути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У родичів опального донецького опозиціонера вимагають гроші - джерело

"Будь-який політик не бажає полишати політику, навіть, якщо так сталося, що він опинився поза грою. Мабуть, він розраховує на те, що після того як Янукович програє президентські вибори і зміняться персоналії на Банковій. Саме на таке сподіваються більшість політичних емігрантів", - сказав він.

На думку Золотарьова, Шкіль має шанси на отримання політичного притулку.

"Його прецедент у Європі має певну вагу. Саме тому він, на відміну від того представника "Другої Росії", якому не дали притулку і він застрелився у Нідерландах, має більше підстав  розраховувати на позитивний результат", - підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Шкіль сподівається повернутись в Україну після президентських виборів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути