понеділок, 25 березня 2013 18:45

Сиротюк: В ЧЕСНО мені заявили, що їхнє завдання – "мочити" "Свободу"

Сиротюк: В ЧЕСНО мені заявили, що їхнє завдання – "мочити" "Свободу"
Юрій Сиротюк. Фото: dzvin.org

Рух ЧЕСНО сам не сповідує принципи доброчесності, якими оцінює політичні сили, оскільки мають на меті заважати діяльності ВО "Свобода".

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат від фракції ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

"Свобода" була першою політичною партією, яка офіційно підтримала співпрацю із рухом ЧЕСНО. Ми зазначали, що поділяємо принципи, які висловлює рух ЧЕСНО, однак ми би хотіли, аби там був зазначений принцип патріотизму та відстежування українофобських дій, - заявив політик. - Рух сказав, що вони не можуть ввести такі критерії, ми погодились".

"В результаті дослідження руху, він визначив нечесним лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока, за нібито його ксенофобські вислови. Ми пред'явили руху ЧЕСНО всі судові рішення, в яких зазначено, що не було ксенофобських висловлювань Тягнибока. Всі, хто таке стверджував – вибачились перед "Свободою", але не рух ЧЕСНО", - додав Сиротюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У президентську еліту оголосили новий набір

Окрім того, за його словами, завдяки такій "доброчесній" діяльності руху ЧЕСНО ми маємо прорегіональну більшість в парламенті, бо рух ЧЕСНО не працював проти Партії регіонів, вони не їздили в Донецьк, а їздили на Галичину, Волинь, Рівненщину і розповідали, яка погана опозиція".

"Ми не будемо співпрацювати з представниками так званого руху ЧЕСНО, поки він не вибачиться і не припинить дифамаційну політику проти ВО "Свобода" та її лідера Олега Тягнибока. Тобто політика оббріхування політичних конкурентів", - підкреслив він.

Також, нардеп зауважив, що йому члени руху розповідали, що в них стоїть мета – оббріхувати  "Свободу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жоден провладний кандидат не виграє вибори, після провалу з прибиранням снігу - експерт

"Мені персонально один із керівників руху ЧЕСНО в очі заявив, що їхнє завдання - мочити "Свободу", і вони будуть мочити "Свободу". Чому в них таке завдання, то це в них треба запитувати. Але хто платить гроші, той замовляє музику. Очевидно, що ми є націоналістами, а ті люди, які виділяють кошти на фінансування руху ЧЕСНО, поділяють інші ідеологічні погляди", - резюмував він.

Нагадаємо, одна із співзасновників руху Світлана Заліщук під час виступу на форумі "Чесно про депутатські пільги та звітність заявила, що народні депутати від ВО "Свобода" ігнорують заходи, ініційовані громадським рухом "Чесно", та це єдина політсила, яка не відкриває інформацію про себе.

Зараз ви читаєте новину «Сиротюк: В ЧЕСНО мені заявили, що їхнє завдання – "мочити" "Свободу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

99

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути