понеділок, 19 серпня 2013 19:41

Сесія Київради пройшла під диктовку Банкової — експерт

Сесія Київради пройшла під диктовку Банкової — експерт
Фото: fakty.ictv.ua

На думку керівника Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимира Бондаренка, нинішнє силове розблокування роботи Київської міської ради може привести до столичного майдану. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Таке проведення сесії Київради — це розтоптування залишків демократії у столиці, — зауважує політолог. — Не пустити народних депутатів до органу місцевого самоврядування — це просто злочин. Нагальної необхідності в цій сесії не було, оскільки кошти, які розподіляли, можна було б провести цільовим призначенням рішенням уряду, аби не підбурювати суспільство".

Подальші спроби роботи нелегітимної столичної ради може закінчитися київським майданом, прогнозує експерт.

"Звернення Київради до парламенту з проханням призначити вибори — це чергова спроба затягнути процес реанімації уже мертвого пацієнта, — каже Бондаренко.

-Таке знущання над здоровим глуздом і виборчим законодавством може закінчитися київським майданом. Нинішнє засідання ради було б виправдано, якби вона після розподілу коштів вона ухвалила рішення про саморозпуск. Тоді б дострокові вибори стали неминучими".

На думку політолога, сесія Київради пройшла під диктовку Банкової.

"Процес спрямовували народні депутати від Партії регіонів, які на першому поверсі будівлі Київради керували охороною, що не пускала опозиційних депутатів до сесійної зали. Порушено рішення самої столичної ради про допуск на сесію будь-якого киянина. Представників громади взагалі не пустили до приміщення органу самоврядування", — зазначає експерт.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов зіграв у погану гру, з'явившись на роботі після відпустки в день сесії, зауважує фахівець.

"Він мав би продовжити відпустку, щоб лишитися осторонь і не прийняти на себе вогонь критики опозиції та киян за силові дії столичних "беркутівців". Хоча раніше Попов неодноразово заявляв, що сесія ради буде. Тепер весь негатив піде на нього. А от небажання української влади проводити дочасні вибори в Києві можуть призвести до зриву підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом", - припускає Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, сьогодні відбулася сесія Київради. Депутати від більшості ухвалили 4 постанови про розподіл коштів на доплати бюджетникам і на розвиток інфраструктури та 3 звернення до Верховної Ради. Народні депутати від опозиції заявили про побиття їх працівниками столичного спецпідрозділу міліції "Беркут", які охороняли міськраду.

Зараз ви читаєте новину «Сесія Київради пройшла під диктовку Банкової — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути