четвер, 12 червня 2014 12:00

Сепаратисти готові скласти зброю — луганський активіст

Сепаратисти готові скласти зброю — луганський активіст
фото: www.unian.net

Тільки воєнний стан може врятувати Донбас. Про це у коментарі Gazeta.ua cказав співголова громадської ініціативи "Права справа" в Луганську Дмитро Снєгирьов.

"Це перший нагальний крок, який треба було робити ще кілька місяців тому. Це особливий стан, який дозволяє військовим діяти в рамках АТО практично без обмежень. Склалася пародоксальна ситуація, коли використання важкої зброї військовими частинами узгоджується з парламентом. Через це ж кожен день гинуть наші хлопці як гарматне м'ясо. При воєнному стані вводиться більший контроль за переміщенням цивільного населення, ведення паспортного режиму. Без цього неможливе функціонування широкомасштабної операції на Донбасі", - зауважив він.

За його словами, парадокс у тому, що очікували приходу нової влади і що ситуація кардинально поміняється.

"Є заява народного депутата від "Батьківщини" про необхідність введення воєнного стану. Так його ж політична сила за три місяці при владі довела ситуацію до стану колапсу. Це гра на смертях людей, він просто має скласти мандат. Міністр оборони Коваль на початку проведення АТО позиціонував себе, як патріот. На сьогодні його позиція незрозуміла. Йде війна, а він розказує, що не будуть вводити воєнний стан. Ми граємося в європейський парламентаризм, ціна якого — життя українських хлопців. Ідуть заяви нової влади, а дій не бачимо. Хлопці, ви прийшли на хвилі Майдану і обіцяли повне перезавантаження цієї влади. Маєте відповідати перед народом за свої гасла. Якщо не можете брати відповідальність за воєнний стан і можливі жертви — йдіть геть. На одній шальці терезів лежить незалежність України, її територіальна цілісність, а на іншій - Парубія, Наливайченка, Авакова", - наголосив Снєгирьов.

Активіст вважає, що воєнний стан розв'яже руки військовим.

"Дасть можливість раз і назавжди поставити крапку в майбутньому посягати на територіальну цілісність. Тут не може бути якихось політичних торгів. Це ж не ток-шоу. Це дві області з населенням майже чотири мільйони. А ми знову хочемо перевести все в політичну дискусію. Якщо зламаємо військовий супротив російських найманців, місцеві сепаратисти не зможуть протистояти українській армії. На тому тижні були дві наради в лавах луганських сепаратистів. Там прозвучало таке: якщо найближчим часом не буде військового втручання Росії, складаємо автомати. Під бомбові удари не підуть. Вся інформація по їх базуванню є в АТО — якщо завдати точкових ударів, все можна вирішити за тиждень", - додав Снєгирьов.

Зараз ви читаєте новину «Сепаратисти готові скласти зброю — луганський активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути