Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2014 22:42

Сепаратисти "створили" "Харківську народну республіку"
1

Фото: youtube.com

У Харкові сепаратисти вирішили створити суверенну державу під назвою "Харківська народна республіка". Про це повідомляє Status Quo.

Сьогодні на проросійському мітингу в Харкові, який зібрався біля облдержадміністрації, сепаратисти висловили недовіру депутатам Харківської облради. Крім того, був зачитаний поіменний список тих людей, які записалися в "альтернативні депутати" і мають намір провести сесію, щоб призначити референдум.

Серед "альтернативних депутатів" - Костянтин Долгов, Єгор Логвінов, Євген Гутков, Віталій Саттаров, Павло Тищенко та інші. "Альтернативним депутатам" не вдалося пройти в будівлю обладміністрації, бо прохід блокується міліцією. У зв'язку з цим вони провели так звану "сесію" прямо у вестибюлі будівлі. Там оголосили про кілька рішень.

"Виконуючий обов'язки Харківської облради "Рада депутатів харківської територіальної громади" (так називають свій орган сепаратисти) ухвалила рішення про створення суверенної держави під назвою "Харківська народна республіка", яка "будуватиме відносини з іншими державами відповідно до міжнародного права", - йдеться у тексті.

Це рішення, як заявляють сепаратисти, набирає чинності після затвердження на загальнообласному референдумі.

Крім того, ухвалене рішення "звернутися до президента України Віктора Януковича" з тим, щоб він легітимізував це зібрання і його документи, а також до уряду Російської Федерації з проханням забезпечити мирне проведення в Харківській області референдуму в якості посередників.

Потім один з "альтернативних" Єгор Логінов оголосив, що половина мітингувальників відправиться до будівлі СБУ на Мироносицькій. Однак штурму будівлі на час написання новини не було.

Як відомо, в понеділок увечері проросійськи налаштовані учасники масових акцій у Харкові "розсіяли" учасників мітингу за єдину Україну в центрі Харкова, чоловік і жінка - учасники мітингу за єдину Україну - отримали травми голови.

Раніше сепаратисти проголосили створення "Донецької республіки" та "увійшли" до Росії.

Зараз ви читаєте новину «Сепаратисти "створили" "Харківську народну республіку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути