вівторок, 12 листопада 2013 16:41

Сьогоднішні переговори по Тимошенко закінчилися "пшиком"

Сьогоднішні переговори по Тимошенко закінчилися "пшиком"
Юлія Тимошенко. Фото: analitica.kiev.ua

Робоча група з підготовки законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном не змогла у вівторок узгодити єдиний законопроект. Опозиція буде реєструвати у Верховній Раді свій законопроект.

Про це сказав на засіданні керівник парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін на засіданні робочої групи у вівторок у Києві.

"Ми будемо реєструвати і завтра вносити ( на розгляд Верховної Ради - ред ) цей законопроект", - сказав він.

Як повідомлялося, представники опозиційних фракцій, які входять до робочої групи, запропонували на розгляд робочої групи законопроект, де була передбачена можливість звільнення засудженої особи від відбування покарання для лікування за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо ми хочемо, щоб до 2015 року Донбас знову обплутали колючим дротом - давайте сидіти і мовчати" - Азаров

Згідно з пропозиціями опозиції, таке звільнення можливо за умов, якщо засуджена особа під час відбування покарання захворіла і більше року безперервно перебувало на стаціонарному лікуванні за межами установ пенітенціарної служби та таке лікування не привело до його одужання.

Відповідно до запропонованого опозицією законопроекту, лікування засудженого за кордоном має бути письмово узгоджене з іноземним медзакладом, яке готове прийняти таку особу на лікування. Пропонується передбачити, що лікування засудженого за кордоном здійснюється за рахунок власних коштів самого ув'язненого або його родичів. Рішення про звільнення засудженого для лікування ув'язненого за кордоном приймає суд. У законопроекті від опозиції визначено список категорій засуджених, до яких не може бути застосоване таке звільнення. Це обмеження стосується найбільш небезпечних злочинців , які засуджені за важкі та особливо важкі злочини, пов'язані з насильством , тероризмом , участю в організованих злочинних угрупованнях та пов'язані з наркотиками.

Законопроект визначає правові ситуації, які можуть послідувати для засудженої особи післдя завершення лікування.

Залежно від наслідків лікування, терміну лікування, поведінки особи та інших обставин, така особа за рішенням суду може бути остаточно звільнена від відбування покарання, йому може бути змінена невідбуту частину покарання на більш м'яке покарання, воно може бути спрямоване на проходження невідбутої частини покарання.

Представники фракції Партії регіонів не сприйняли пропозицію опозиційних фракцій. За словами члена робочої групи, нардепа-"регіонала" Володимира Олійника, підготовлений законопроект "нікчемний".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не має сил подолати комплекси щодо Тимошенко — нардеп

"Ви не виконуєте порад місії Кокса-Кваснєвського і відступили від узгодженого варіанту, надавши свій варіант законопроекту", - сказав він у ході засідання робочої групи.

У свою чергу керівник робочої групи "регіонал" Геннадій Васильєв оголосив перерву до середи.

Планується, що в середу, 13 листопада, о 10.00 розпочнеться позачергове засідання Верховної Ради, на якому планується розглянути євроінтеграційні законопроекти, серед яких і проекти законів, спрямовані на вирішення "питання Тимошенко".

Зараз ви читаєте новину «Сьогоднішні переговори по Тимошенко закінчилися "пшиком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

206

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути