пʼятниця, 06 грудня 2013 22:38

"Щоб депутати не прийшли на сесію облради пропонували 3 тисячі у.о." - Степан Барна
9

Фото: Фото: Олесь Подолян

Тернопільська обласна рада зуміла назбирати голоси для того, щоб висловити недовіру голові облдержадміністрації Валентину Хоптяну.

За дане рішення сьогодні проголосували 62 депутати, один – проти.

Сам Хоптян на сесію не прийшов. Депутати очікували почути від нього звіт про виконання облдержадміністрацію делегованих облрадою повноважень. В прес-службі ОДА відсутність керманича області пояснили тим, що він запізно отримав повідомлення про скликання сесії – мовляв, це рішення прийняли вчора ввечері, коли Валентин Хоптян уже був в дорозі на Київ, куди поїхав у робочих справах. Відповідно недовіру голові обладміністрації висловлювали за його відсутності.

На пленарне засідання у повному складі не прийшли усі 5 депутатів від блоку Литвина, із 20 представників "Єдиного центру" зареєструвався лише один, від Партії регіонів – теж лише один із 13.

Причому уповноважений фракції Партії регіонів Павло Федик не реєструвався до кінця, але коли побачив, що депутатів назбиралося 64 і сесія в'явилась правомочною, таки теж вставив картку.

Його численні спроби якось змінити хід сесії зазнавали фіаско: головуючий або не давав йому слова, або не реагував на викрики про бажання взяти перерву. Коли ж Федику вдавалося отримати доступ до мікрофона, до кінця висловитися йому невдавалося – "регіонала" перекрикували вигуками "Ганьба!" депутати та представники чисельного пікету під будівлею облради, активістам якого дозволили бути присутніми на сесії.

Коли після підрахунку бюлетенів стало зрозуміло, що голосів вистачило для висловлення недовіри, зал вибухнув оплесками.

"Ми знаємо, що депутатам пропонували по 3 тис. у.о. за те, щоб не прийти сьогодні на сесію. Підприємцям пообіцяли податкові канікули, в протилежному випадку погрожували податковим терором. Спасибі депутатам, які не купились на ці подачки! Сьогодні на сесії переміг Євромайдан!", – не стримував емоцій під час виступу після голосування позафракційни депутат Степан Барна.

Тепер депутати облради чекають реакції від Президента України Віктора Януковича.

"Громада Тернопільщини, представниками якої є депутати обласної ради, висловили недовіру голові облдержадміністрації. Якщо Янукович є президентом народу, то він повинен прислухатися до думки громади і має звільнити голову облдержадміністрації. Ми очікуємо від нього миттєвої реакції", – прокоментувала рішення ради голова фракції ВО "Свобода" Марія Чашка.

Іншим своїм рішенням депутати позбавили делегованих повноважень Тернопільську облдержадміністрацію, надавши можливість голові облради Василю Хомінцю одноосібно затвердити виконавчий комітет, якому відтепер і будуть підзвітні усі структурні підрозділи облдержадміністрації – без посередництва керівництва ОДА.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб депутати не прийшли на сесію облради пропонували 3 тисячі у.о." - Степан Барна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути