субота, 08 лютого 2014 12:33

СБУ закрила справу про захоплення влади

СБУ закрила справу про захоплення влади
Фото: facenews.ua

У зв'язку з дією так званого першого закону про амністію Служба безпеки України припинила розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади. Про це на брифінгу повідомив начальник ГСУ СБУ Максим Ленко.

"Це виробництво розслідувалася Головним слідчим управлінням СБУ за фактом вчинення дій, спрямованих на захоплення влади за ст. 109. У цьому провадженні не були встановлені особи, що вчинили злочин. Нікому не повідомлено про підозру відповідно до першого закону так званого про амністію, провадження припинене", - повідомив він.

Нагадаємо, в прийнятому 29 січня законі прописані умови, виконання яких необхідне для звільнення демонстрантів. Так, учасники протесту повинні звільнити всі незаконно зайняті будівлі в Києві та інших населених пунктах України, а також допустити чиновників на робочі місця. Крім того, необхідно прибрати барикади з вулиці Грушевського в центрі столиці, а також звільнити інші вулиці, площі, провулки, бульвари, "крім тих, на яких відбуваються мирні акції протесту". Таким чином, мітинг на Майдані у відповідності з законом може продовжуватися. Закон почне діяти лише після того, як Генпрокуратура оголосить про виконання протестувальниками всіх умов. На це їм відводиться 15 днів.

Зараз ви читаєте новину «СБУ закрила справу про захоплення влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути