понеділок, 14 березня 2016 15:57

Садовий не збирається очолювати Кабмін - політолог

Садовий не збирається очолювати Кабмін - політолог
Фото: zbruc.eu

Лідер партії "Самопоміч" і мер Львова Андрій Садовий не візьме на себе відповідальність керувати урядом.

Про це в ефірі одного з телеканалів сказав політолог Володимир Фесенко.

"Ми уже побачили по заявах, які він (Садовий - ред.) зробив ще до цієї зустрічі, він не збирається очолювати Кабмін. І це не дивно. Стратегія Садового дуже проста: очікувати, коли влада сама впаде в руки і ні за що, крім Львова, не брати відповідальність", - зазначив Фесенко.

Садовий розуміє, що на посаді прем'єра існує багато ризиків, до яких він не готовий, вважає політолог.

"Тут треба буде демонструвати, на скільки ти здатний керувати країною. А якщо він не хоче, це означає, що він не готовий. Він сам не розуміє, що таким чином він сам девальвує свої шанси . Якщо він був би готовий у майбутньому стати президентом, він зараз мав би продемонструвати, чи готовий до реальних реформ, до прискорення Європейської інтеграцій, до серйозної боротьби з корупцією", - упевнений Фесенко.

Політолог наголосив, що це - зручна, але безвідповідальна позиція і Садовий повинен визначитися - відповідальний він політик, чи ні.

"Він ніякий не новий політик. Він - класичний український політик, який не хоче брати на себе відповідальність", - додав Фесенко.

Нагадаємо, прес-секретар президента України оприлюднив план Порошенка з виходу з кризи. Одним із варіантів є формування політичного уряду на чолі з Садовим.

Зараз в Адміністрації президента триває зустріч глави держави із лідером "Самопомочі" Андрієм Садовим та головою фракції у Верховній Раді Олегом Березюком.

Зараз ви читаєте новину «Садовий не збирається очолювати Кабмін - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути