четвер, 29 січня 2015 17:42

Росія втрачає союзників — політолог

Росія втрачає союзників — політолог
ria.ru

Білорусь взяла курс на зміцнення власної незалежності.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Олександр Палій, коментуючи заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка, що Білорусь — не "русский мир".

"Лукашенко побачив, що Україну підтримує весь світ і подумав: а хто стане за нього? Вони, нарешті, взяли курс на зміцнення своєї незалежності. Зараз обрали цей шлях, а не до ліквідації. Тому що раніше виглядала державою-сателітом Росії. Лукашенко боїться чергових "народних республік". Тому президент Білорусі змінив військову доктрину. Розглядають "зелених чоловічків", як ворожі війська та загрозу. Російське керівництво в агресії може нападати на слабших. Бо, щоб не усвідомлювати своєї нікчемності треба когось принижувати", — розповів він.

Палій підкреслив, що Білорусь не виключає виходу з Євразійського союзу: "Лукашенко зрозумів, що союз з Росією не приносить економічних вигод. На них тиснуть економічно. Хочуть знищити його країну. Якщо це буде продовжуватися, то Білорусь може вийти з цього союзу"

Експерт зазначив, що Путін втрачає союзників.

"У Росії їх практично не залишилось. У російського народу існує ненависть до всіх навколо. Тому немає нічого дивного, що інші країни від них стороняться. Проросійську позицію лише зайняв Узбекистан, Вірменія, Азербайджан. Вони пристосовуються до нової реальності, коли Росія не бажає виконувати будь-які міжнародні договори. Казахстан намагається зміцнювати оборону і розмовляти з Заходом", — додав він.

Нагадаємо, сьогодні Лукашенко заявив, що Білорусь не є частиною "русского мира", як заявляють "деякі розумники". Він наголосив, що не віддасть свої землі, щоб це не коштувало. Також допустив вихід з Євразійського союзу. Зазначимо, днями стало відомо, що в Білорусі мають намір поступово відмовитися від викладання в школах російською мовою.

Зараз ви читаєте новину «Росія втрачає союзників — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути