субота, 01 серпня 2015 10:37

Росія пригрозила США арештом майна на своїй території

Росія пригрозила США арештом майна на своїй території

МЗС Росії направив США ноту у зв'язку з розглядом в американському суді позову колишніх акціонерів "ЮКОСа", які просять визнати рішення Гаазького суду і стягнути з РФ належну компенсацію. Про це пише "Коммерсант".

Як йдеться у відповіді МЗС РФ, "будь-які спроби застосування забезпечувальних та виконавчих заходів стосовно російського майна, що знаходиться на американській території, будуть розглядатися РФ як підстава для прийняття стосовно США, їхніх громадян і юридичних осіб адекватних і співмірних відповідних кроків".

"Згідно з міжнародним правом, контрзаходи повинні бути адекватними і співмірними, не обов'язково симетричними. При визначенні таких заходів у кожному конкретному випадку враховуються характер і наслідки скоєного проти цієї держави міжнародного правопорушення",— зазначили в міністерстві.

Видання також зазначає, що позов колишніх акціонерів "ЮКОСа" подано в суд округу Колумбії. США повідомили Росію, що, у разі неявки її представників до суду, справа буде розглянута за їхньої відсутності. РФ висловила готовність оскаржити в американському суді вимогу позивачів.

Нагадаємо, Третейський суд у Гаазі в червні 2014 року присудив колишнім акціонерам "ЮКОСа" компенсацію в 50 мільярдів доларів. Росія не визнає це рішення, оскільки, з її точки зору, цей суд не міг розглядати такий позов. Крім того, в РФ наполягають, що Росія не приймала Енергетичну хартію, на основі якої винесено рішення. Тим не менш, у Франції і Бельгії за позовами колишніх акціонерів "ЮКОСа" вже почали арештовувати російське майно.

Зараз ви читаєте новину «Росія пригрозила США арештом майна на своїй території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути