вівторок, 27 січня 2015 04:28

Росія запропонувала звільнити Савченко в обмін на свої права у ПАРЄ — ЗМІ

Росія запропонувала звільнити Савченко в обмін на свої права у ПАРЄ — ЗМІ
Надія Савченко. Фото: www.5.ua

Російська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) на неформальних консультаціях в Страсбурзі висунула умову звільнення з-під варти народного депутата Надії Савченко.

Як передає "Європейська правда" з посиланням на статтю Сергія Сидоренка, пропозиції росіян зводяться до того, що вони звільняють Савченко (і, можливо, ще декількох українців-заручників, утримуваних в РФ) в обмін на повне відновлення Росії в правах в рамках ПАРЄ.

При цьому перший крок, за пропозицією росіян, повинні зробити саме українці.

Наразі українські депутати відповіли росіянам відмовою. Між тим шанс того, що РФ доб'ється успіху і більшістю голосів зніме з себе санкції, за нової позиції Росії суттєво виріс.

Разом з тим, голова Комітету з міжнародних справ Державної думи РФ Олексій Пушков у своєму twitter написав, що влада Росії не змінює своєї позиції щодо Савченко.

"Змін щодо Савченко немає. Це домисли. Позиція Росії залишається незмінною: вона буде випущена, якщо слідство чи суд вважатимуть її невинною", - написав він.

Зараз ви читаєте новину «Росія запропонувала звільнити Савченко в обмін на свої права у ПАРЄ — ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути