пʼятниця, 21 лютого 2014 19:15

Росія "зреклась" Януковича і заявила про готовність домовлятись з новою владою

Росія "зреклась" Януковича і заявила про готовність домовлятись з новою владою

У Державній думі Росії заявили про нерішучість Президента України Віктора Януковича і готовність працювати з новою владою України. Там зазначили, що бездіяльність Януковича мало для України катастрофічний наслідок.

"Традиційна нерішучість Януковича виявилася, на превеликий жаль, і тут, і мала негативні в історичному масштабі наслідки... Я не хочу обговорювати персонально Віктора Януковича, але його бездіяльність мала для України катастрофічний наслідок і дозволило західним важковаговикам і опозиції викрутити ситуацію в той алгоритм, який зафіксований в угоді", - заявив журналістам в Москві голова Комітету Держдуми Росії у справах СНД Леонід Слуцький, повідомляє УНІАН.

"Будемо виходити з того, що ця угода не розділяє нас з Україною. У разі, якщо Україна звернеться до нас за допомогою, Росія, я думаю, безумовно, цю допомогу надасть. Якою б не була для нас нова влада, безумовно, ми будемо з нею спілкуватися в інтересах народу. Звичайно, ми будемо співпрацювати", - підкреслив він.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи варто самому Януковичу йти на вибори, якщо вони відбудуться в грудні, Слуцький сказав: "Якщо буде повернення до Конституції 2004 року, якщо буде сформована керована Заходом через опозицію Верховна Рада, яка призначить через деякий час наступного за Януковичем Президента, то це знімає актуальність даного питання, піде Янукович зараз або через деякий час. По суті справи, ситуація вже пішла західної моделі розвитку, і в цьому випадку негайна його відставка або відсутність такої не є ключовою подією для розвитку ситуації".

Зараз ви читаєте новину «Росія "зреклась" Януковича і заявила про готовність домовлятись з новою владою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути