середа, 24 червня 2015 12:50

Росія не почне війну на Одещині - Саакашвілі

Росія не почне війну на Одещині - Саакашвілі
AFP

Колишній президент Грузії, губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі заявив, що приїхав до Одеси, щоб запобігти війні.

Про це політик розповів в інтерв'ю на сайті tagesschau.de першого каналу німецького телебачення ARD.

"Я приїхав до Одеси, щоб запобігти війні. Є чіткий план Росії знищити регіон, особливо регіон Бессарабії", - заявив Саакашвілі.

Новий губернатор також має намір не шкодувати сил у боротьбі з контрабандою та корупцією, в яких загрузли правоохоронні органи. Крім того, в Одеській області першою буде введена системи електронних торгів, оскільки, за його словами, раніше "половина грошей, яку українська держава зайняла, просто була вкрадена; іноді все було вкрадено".

Саакашвілі визнав, що президент Петро Порошенко дав йому "більше влади, ніж губернатори зазвичай отримують". Своїм великим плюсом на посаді він вважає те, що нікого не знав раніше в Одесі, де "кожен залучений в політичні клани".

Губернатор розраховує провести реформи протягом року, якщо Європа допоможе і напруга не посилиться. "Перші результати і обнадійливі ознаки ми можемо отримати вже протягом найближчих місяців, так щоб люди могли сконцентруватися на позитивних речах, оскільки в даний момент вони не бачать перспектив", - говорить він.

Саакашвілі дуже хоче повернутися в Грузію, але зробить це тоді, коли на батьківщині його перестануть переслідувати.

Зараз ви читаєте новину «Росія не почне війну на Одещині - Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути