субота, 03 жовтня 2015 08:00

Росія наривається на нові санкції - аналітик

Росія наривається на нові санкції - аналітик

Аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Антон Круть сумнівається, що дозвіл на введення російських військ за кордон може загрожувати Україні. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"По-перше засідання Ради Федерації було закрите, по -друге, рішення досі не опубліковане. І третє — на засіданні були присутні сирійські дипломати. Тобто очевидно мова йшла про застосування російських повітряних військ над територією Сирії, а не України", - вважає Круть.

Водночас він назвав виправданими і правильними з політичної точки зору заяви керівника РНБО Турчинова про те, що дане рішення може означати дозвіл на введення військ на українську територію.

Круть вважає, що Путін придушує сирійську опозицію разом з шиїтським світом.

"Зараз на близькому Сході Путін діє разом з президентом Ірану, який раніше ввів своє військове угруповання на територію Іраку. Учора прем'єр Іраку заявив, що "вітатиме" удари російської авіації по позиціях "Ісламської держави" в Іраку. Тобто наразі на Сході ведуться спільні дії Ірану-Іраку, сателітів Ірану з Лівії - організації Хезболла і Путіна. Росія бомбить під виглядом ІДІЛ сирійську опозицію, а війська Асада і Хезболла повертають собі території, які колись відвоювала у Асада сирійська опозиція", - пояснив експерт.

Він не виключив, що на Росію через це очікують нові санкції: "Путін дограється. Не виключено, що у грудні Обама буде змушений накласти додаткові санкції на Росію через Сирію".

Зараз ви читаєте новину «Росія наривається на нові санкції - аналітик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути