середа, 26 серпня 2009 11:14

Росія хоче переписати історію початку Другої світової - ЗМІ

Росія хоче переписати історію початку Другої світової - ЗМІ
31 серпня, за день до 70-річчя початку Великої Вітчизняної війни, російська Служба зовнішньої розвідки представить колекцію з розсекречених документів під назвою "Секрети польської зовнішньої політики 1935 - 45". Це ще одна публікація, де стверджується, що Польща уклала угоду з Гітлером, пише Dziennik.

Як пише голова прес-служби Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Росії Сергій Іванов, "чи можна було розв"язати проблему колективної безпеки перед вторгненням Вермахту до Польщі і якщо так, чому цього не було зроблено? Що перешкодило політичним лідерам організувати діяльність в напрямку формування антигітлерівської коаліції".

Як відреагують офіційні представники польської влади на таку публікацію, невідомо, але на іншу подію такого ж типу відповідати не будуть. У суботу російський телеканал "Вести" показав документальний фільм "Секреты тайных протоколов", в якому йдеться про угоду Польщі з Адольфом Гітлером проти СРСР.

"Польський уряд не повинен брати участь у дискусії з публіцистичними матеріалами і коментарями, навіть "нерозумними і несправедливими", які з"явилися у російській пресі, сказав у вівторок прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Він повідомив, що під час урочистостей з нагоди 70-річчя від початку Другої світової війни представлено буде єдину точку зору країни стосовно подій того часу. Польща має право на свою пам"ять, хоч і не нав"язує свою точку зору всьому світу, зазначив він на засіданні уряду.

Є підстави сподіватися, що під час святкування 70-річчя початку Другої світової війни може дійти до сутички Москви і Варшави, вважає газета. Точка зору Росії сильно відрізняється від польської версії, про що свідчить спосіб публікації через Державний Інститут Міжнародних відносин збірки статей, які стосуються фальсифікації історії Росії. 

"Багато країн взялися переглянути підсумки Другої світової війни, щоб завдати удару по Росії. Режисована кампанія нав"язування російській державі історичної вини є частиною ширшого замислу стримування Росії в нових політичних умовах", - пише в одній зі статей голова російського МЗС Сергій Лавров.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче переписати історію початку Другої світової - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути