пʼятниця, 12 червня 2015 10:19

Росія має відповідати у міжнародному суді за збитий на Донбасі "Боїнг" - Турчинов

Росія має відповідати у міжнародному суді за збитий на Донбасі "Боїнг" - Турчинов
УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов упевнений, що Росія відповість у міжнародному суді за збитий малайзійський "Боїнг" у Донецькій області минулого літа.

Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу".

"Я переконаний, що це має завершитися міжнародним судом стосовно Російської Федерації, яка організовувала фактично знищення ні в чому не винних людей, громадян, які перебували в літаку", - сказав він.

Секретар РНБО наголосив, що представники РФ роблять усе, щоб затягнути розслідування катастрофи літака, і висувають зі свого боку "нісенітні версії".

Турчинов сказав, що літак був збитий російським комплексом "Бук".

"Те, що це був російський комплекс "Бук", - це вже доведений факт, він міг керуватися і ним могли керувати лише російські офіцери, тому що людина з вулиці не зможе керувати такою складною технікою", - додав він.

"Боїнг-777" авіакомпанії "Малайзійські авіалінії", що прямував з Амстердама (Нідерланди) до Куала-Лумпура (Малайзія), зазнав катастрофи на Донбасі 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 людей, усі загинули.

Зараз ви читаєте новину «Росія має відповідати у міжнародному суді за збитий на Донбасі "Боїнг" - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути