понеділок, 04 липня 2016 09:02

Російський політолог викрив тактику Путіна щодо України

Російський політолог викрив тактику Путіна щодо України
Global Look Press

Україні не можна піддаватися тиску Заходу в питанні Донбасу.

Про це на "Апострофі" пише російський політолог Андрій Піонтковський.

"Сподіваюся, що ситуація навколо Мінських угод розвиватиметься форсовано. Тому що те, що ми зараз спостерігаємо, - це тиск на Україну з боку її західних партнерів - США, Франції і Німеччини. Мета такого тиску - продавити "завершення" мінського процесу і принести цим державам лаври миротворців", - вважає експерт.

За його словами, подібне прагнення честолюбних західних політиків майстерно використовує президент РФ Володимир Путін.

"Він намагається за допомогою Заходу протягнути свою інтерпретацію Мінських угод, яка надзвичайно небезпечна для України. Мета Путіна, зберігши російську військову присутність на Донбасі і контроль над українським кордоном, заштовхнути ракову пухлину Лугандонії у політичне поле України, блокувавши, тим самим, європейський вектор розвитку країни", - пояснив Піонтковський.

Політолог вважає: мова йде про легалізацію військових злочинців і впровадження їх під захистом російської зброї у політичну тканину України.

"Такий розвиток ситуації означає, зокрема, і автоматичне закриття проблеми Криму. Адже Путін вимагає не лише дестабілізації ситуації в Україні, а й зняття західних санкцій. Але західні партнери вже відкрито говорять, що основні західні санкції знімуть зразу ж в разі "реалізації" Мінських угод. А кримські санкції більшою мірою персональні, спрямовані щодо кримських чиновників. Вони абсолютно безболісні для путінського режиму", - пише Піонтковський.

"Майдан і його дух нікуди не зник. Піти на висновок зрадницьких угод суспільство не дозволить. Вище політичне керівництво веде складну і поки успішну дипломатичну гру з Заходом", - додав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко заявив, що Росія готувала кількасот терактів в Україні

Нагадаємо, за минулу добу в районі антитерористичної операції російські війська 61 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Російський політолог викрив тактику Путіна щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути