четвер, 29 січня 2015 02:15

РФ не має морального права бути важливим гравцем у врегулюванні Придністров'я - експерт

РФ не має морального права бути важливим гравцем у врегулюванні Придністров'я - експерт
zn.ua

Російська Федерація втратила моральне право бути єдиним важливим гравцем у врегулюванні ситуації з Придністровською Республікою через порушення основоположного принципу неупередженості.

Таку думку висловив молдавський експерт Віталіє Гамурарь на сторінках власного дослідження "Статус миротворчих сил і міжнародне право: приклад Республіки Молдова", передає "Укрінформ".

"Придністровський конфлікт за 22 роки свого існування не зазнав жодних змін через систематичне порушення Росією основоположного принципу в питанні Придністровського врегулювання - неупередженості. У цьому зв'язку, Росія втратила моральне право бути єдиним важливим гравцем у врегулюванні цього замороженого конфлікту", - відзначає експерт.

Гамурарь підкреслює при цьому, що в 1992 році Росія була стороною збройного конфлікту на Дністрі, про що свідчить підписана в тому ж році між представниками офіційного Кишинева і Москвою Угода про припинення вогню.

За словами експерта, переконливим аргументом проти перебування в Зоні безпеки на Дністрі російських миротворців може послужити і захоплення Криму, при якому Росія грубо порушила всі підписані нею раніше міжнародні угоди.

Зараз ви читаєте новину «РФ не має морального права бути важливим гравцем у врегулюванні Придністров'я - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути