середа, 31 жовтня 2012 15:53

"Результат "Свободи" - відповідь на закон Ківалова-Колісніченка про язик" - архієпископ УПЦ

Автор: фото: facebook.com
 

Архієпископ УПЦ Київського Патріархату Євстратій Зоря вважає, що за ВО "Свобода" віддали голоси більшість обурених ухваленням закону про мови. На його думку, розумне дозування радикальності дасть змогу "Свободі" не втратити цю підтримку.

"Особисто я сподіваюся, що "Свобода" розумітиме - за неї голосували більше як за патріотичну, ніж як за радикально-націоналістичну силу. Тому не дозволить перетворити український патріотизм на опудало нео-нацизму, як би цього не хотіли дехто в Україні та за її межами", - зазначив представник УПЦ КП.

Водночас, на думку Євспратія Зорі, Комуністична партія набрала високий відсоток голосів через те, що українському суспільству також бракує своєї лівої сили.

"Багато хто дивується, чому процент за комуністів збільшився. Думаю, що кілька відсотків КПУ додають прокремлівські виборці, які перестали вважати ПР виразником своїх поглядів. Ще кілька - розчарований відсоток електорату Донбасу, який не отримав того, чого чекав у 2010-му. Українському політикуму явно не вистачає справді української лівої чи ліво-центристської партії і справжніх лівих не прокремлівських політиків. Щоб партія була виразником лівих ідей, але не працювала на Кремль. Було у Мороза намагання щось подібне зробити, хоча б робити вигляд. Але він проміняв Соцпартію на пшик спікерського крісла. А ще слід відзначити, що Компартія не отримала жодного мажоритарного мандату! Жодного. На відміну від "Свободи", яка добивається їх навіть у центральній Україні, за межами базового електорального поля".

Зараз ви читаєте новину «"Результат "Свободи" - відповідь на закон Ківалова-Колісніченка про язик" - архієпископ УПЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути