середа, 30 липня 2014 10:45

Режим Путіна може витримати рік - політолог

Режим Путіна може витримати рік - політолог
Фото: nashigroshi.org

Нові санкції ЄС та Америки значно звужують можливості Росії чинити агресію в Україні. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Бондаренко.

"Вже зараз іде великий відтік західного капіталу з Росії. Крім політичного тиску нарешті починається економічний. Їхня економіка може не витримати продовження агресії - не зможуть фінансувати бойові дії. Росія почне задихатися. Є прогнози, що режим Путіна може витримати ще рік. Далі обуряться олігархи, яких зачіпають санкції, особливо третього рівня. Вони почнуть підривати його діяльність. Плюс, народ вийде на російські майдани. Зараз у нього, справді, величезна підтримка. Але запас міцності економіки - не надовго. Ми пам'ятаємо дефолт 1998 року, коли влада фактично стояла на колінах перед людьми. Це може повторитися", - зазначив він.

За словами експерта, поки Путін не прийме рішення про припинення бойових дій на Донбасі. "Дуже хотілося б, щоб це сталося якомога швидше. Але до кінця року це навряд станеться. Він може продовжувати агресію, бо хоче вийти із ситуації з гідним обличчям. На Новий рік, можливо, вдасться помирити народи. Але Путін зможе поторгуватися ще не один місяць. До осені протримається. Зараз, окрім Заходу, від України залежить позиція російського президента. Свою роль зіграє те, будуть у нас парламентські вибори чи нова антипрезидентська коаліція, яка буде допомагати Путіну", - наголосив Бондаренко.

Нагадаємо, посли країн-членів ЄС у вівторок під час засідання в Брюсселі ухвалили рішення про введення санкцій третього рівня щодо Російської Федерації. А США ввели санкції проти "Банка Москвы", ВТБ і "Россельхозбанка".

Зараз ви читаєте новину «Режим Путіна може витримати рік - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути