середа, 15 січня 2014 19:51

Рішення про позбавлення прав активіста Автомайдану буде оскаржено - Яценюк

Рішення про позбавлення прав активіста Автомайдану буде оскаржено - Яценюк
Фото: newsradio.com.ua
Голосіївський райсуд Києва позбавив активіста Автомайдану Сергія Хаджинова права керувати авто на три місяці.

Голова Політради ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк*по завершенні засідання повідомив журналістам, що на це рішення суду буде подана апеляція, а в разі її незадоволення опозиція звернеться до ЄСПЛ, передає Цензор.НЕТ.

Сергій Хаджинов повідомив судді, що він передав право управляти своїм автомобілем народним депутатам. Проте суд не врахував цей аргумент і все одно виніс рішення про позбавлення його прав на три місяці. "Причому доказів моєї провини немає. Є просто три рапорти співробітників ДАІ, яким по рації хтось повідомив, що я десь не зупинився", - зазначив активіст.

Арсеній Яценюк підкреслив, що рішення судів щодо активістів Майдану "пишуться під копірку". За його словами, у справі Сергія Харджинова "протокол складено з порушенням закону, через два тижні після начебто скоєного правопорушення, в протоколі - свідки, яких не існує, та рапорти, які не мають жодних правових підстав".

Він нагадав, що нардепи від опозиції надали письмові заяви про те, що у вказаний період часу керували автомобілем, який належить активісту "Про це суд зазначив у своєму рішенні. Та незважаючи на це, суддя зробила, те, що й інші".

"Мені просто соромно за цей суд. Їх переляк від адміністрації президента Януковича змушує їх писати судові рішення під копірку", - сказав Арсеній Яценюк.

"Їхнє завдання - таким чином деморалізувати Автомайдан, забрати у хлопців права на три місяці, а потім - взагалі позбавити прав. Ось вся їх робота", - підкреслив він.

Голова Політради "Батьківщини" повідомив, що на це рішення суду буде подана апеляційна скарга, а в разі її незадоволення опозиція звернеться до Європейського суду з прав людини.
Зараз ви читаєте новину «Рішення про позбавлення прав активіста Автомайдану буде оскаржено - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути