понеділок, 10 вересня 2012 14:55

Рейтинги партій треба розглядати в динаміці, бо ситуація буде змінюватись - соціолог

Рейтинги партій треба розглядати в динаміці, бо ситуація буде змінюватись - соціолог
Євген Копатько каже, що Королевська і "Свобода" поки не потрапляють у Раду, але все ще може змінитись. Фото: glavcom.ua

Менш ніж за два місяці до виборів в Україні сформувалися три групи політичних партій. У парламент на цей момент точно проходять 4 політсили.

Про це на прес-конференції у Києві сказав соціолог Євген Копатько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українці почнуть переслідувати мільярдерів" - Соскін

Перша група, за його словами — це Об'єднана опозиція "Батьківщина" та Партія регіонів, які за останнім даними набирають відповідно 15,1% і 21%.

Далі - "Удар" і КПУ, які також потрапляють до Верховної Ради. У них, відповідно, 11,4% та 8,6%.

ВО "Свобода" та партія Наталії Королевської "Україна-вперед!" поки не долають 5% бар'єр, але ця ситуація може ще змінитися, переконаний експерт. Копатько нагадав, що зараз "Свобода" набирає 3,4%, а партія Королевської приблизно 3%.

Для того, щоб потрапити до парламенту цим партіям не вистачає 300-400 тисяч голосів, які вони ще можуть набрати, підкреслив Копатько.

"До виборів залишилося менше 50 діб, ситуація безсумнівно буде  змінюватися", - наголосив він.

Соціолог пояснив: "Перша динаміка буде пов'язана зі зміною рейтингу опозиції і Партії регіонів. Це ще не остаточні цифри. Їх треба розглядати тільки в динаміці. Весною дуже непогано додав Удар та комуністи. Тому цей тренд може продовжуватися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіони" використовують примітивні рекламні слогани

В західних областях фаворитом є "Батьківщина",  а на другому місці "Удар". У центрі симпатії виборців розділяють "Батьківщина", Партія регіонів та "Удар". У південно-східних регіонах лідирує Партія регіонів, а на другому місці — КПУ.

"На сьогоднішній день ключовою інформацією є можлива явка. Зараз заявляють, що декларують своє бажання прийти на вибори близько 70% виборців. Але практика показує, що заявлені позиції дещо вищі за реальне голосування. Але  мені здається, що зараз багато в чому явка буде залежати від того, як буде розвиватися виборча кампанія. Якщо ця динаміка буде продовжуватися, якщо активізується боротьба ключових політичних проектів, то явку можна очікувати і вищу", - наголосив Копатько.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинги партій треба розглядати в динаміці, бо ситуація буде змінюватись - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути