понеділок, 12 жовтня 2015 13:01

Рейтинг Порошенка обвалився - експерт

Рейтинг Порошенка обвалився - експерт
REUTERS

Після саміту у Парижі 2 жовтня за участю лідерів Німеччини, Франції, України та Росії рейтинг влади і президента Петра Порошенка стрімко падає.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"В неділю президент виступив зі зверненням до українського народу через те, що підсумки Паризького саміту 2 жовтня відчутно паралізували суспільство. Президента звинувачують у державній зраді. Його команда відчуває падіння рейтингу влади і Порошенка. Тому і виникла нагальна потреба показати, що країну ніхто не здавав. Також покращити проблему низького рівня комунікації президента з суспільством. Звернення потужно пролунало не тільки по телебаченню, а і FM- станціях", - заявив він.

На думку експерта, українці не підтримують державну політику президента.

"Наші громадяни не розуміють і не схвалюють політики Порошенка. Без відпрацьованої комунікації розраховувати на допомогу суспільства неможливо. Нагальна потреба у зверненні виникла через стрімке падіння довіри до влади. Напередодні Майдану відсоток тих, хто вважав, що Україна розвивається у правильному напрямку і рейтинг Віктора Януковича були високими. Набагато більшим, ніж зараз у Порошенка. Лише 16 відсотків вважають, що країна за його правління прогресує. Це нищівний показник", - зазначив Золотарьов.

Політолог наголосив, що президент хотів нагадати про себе українському суспільству.

"Він мав на меті з`явитись людям на очі і підкреслити відданість українській землі. Гучно заявити, що несе мир і не торгує країною. Він наголосив, що не поступається у принципових питаннях. Не залишить Донбас окупантам", - додав він.

Нагадаємо, вчора президент Петро Порошенко виступив зі зверненням до українського народу. У ньому він прозвітував про дипломатичні та воєнні досягнення останнього часу.

Він наголосив, що Україна домоглася відміни псевдовиборів в окупованих районах. І заявила Кремлю, що вони мають відбуватися лише за українським законом. Під час візиту до Нью-Йорку президент домовився про надання нелетальної зброї. Також про виділення у 2016 році значних фінансових ресурсів на надання військової допомоги Україні.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг Порошенка обвалився - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути