понеділок, 11 листопада 2013 09:52

"Регіони" перекреслюють опозиційні варіанти звільнення Тимошенко

"Регіони" перекреслюють опозиційні варіанти звільнення Тимошенко
Володимир Олійник. Фото: partyofregions.ua

В Партії регіонів у понеділок виступлять із заявою яка "перекреслить" варіант вирішення "питання Тимошенко" через внесення змін до Кримінального кодексу.

Про це заявив нардеп-"регіонал" Володимир Олійник, пише "Комерсант-Україна".

Раніше було відомо, що в опозиції є два шляхи, за якими можна на законодавчому рівні вирішити "питання Тимошенко". Пріоритетним вважають варіант, заснований на законопроекті Анжеліки Лабунської.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу найкраще, аби закону по Тимошенко не було взагалі - експерт

Другий варіант, підготовлений опозицією, передбачає внесення змін до ст. 84 Кримінального кодексу, де йдеться про можливість звільнення громадян, які отримали в місцях позбавлення волі важке захворювання.

У Партії регіонів визнають, що цей підхід юридично більш коректний.

"Зараз ст. 84 КК говорить, що в разі тяжкої хвороби засуджений звільняється від відбування покарання. Якщо ж хвороба не важка ( як у випадку Юлії Тимошенко. - ред.), підхід повинен бути іншим - потрібні "тюремні канікули", тобто суд повинен визначити термін лікування, - сказав Олійник. - Якщо ми на засіданні групи узгодимо такий підхід , сформулювати його (у вигляді законопроекту . - ред.) - не проблема, це можна зробити за півгодини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович – людина слова" - політолог

Водночас, Олійник зазначив, що навіть юридично прийнятний варіант внесення змін до Кримінального кодексу скоріш за все буде заблокований.

"Думаю, в понеділок я вийду із заявою, яка перекреслить також варіант зі ст. 84 КК. Я буду грунтуватися на одному серйозному документі, який я повинен отримати з Мін'юсту", - заявив він, відмовившись уточнювати деталі.

Нагадаємо, 8 листопада народні депутати створили міжфракційну робочу групу, доручивши їй підготовку законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном. Групу очолив "регіонал" Геннадій Васильєв, а до її складу увійшли 13 депутатів - шість членів ПР, п'ять опозиційних депутатів (троє від " Батьківщини", по одному від "Свободи" та УДАРу), один комуніст і позафракційний депутат Ігор Єремєєв.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" перекреслюють опозиційні варіанти звільнення Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути