вівторок, 20 серпня 2013 17:12

"Регіонали" пропонують Україні відмовитися від європейського вектора - ЗМІ

"Регіонали" пропонують Україні відмовитися від європейського вектора - ЗМІ
Вадим Колесніченко Фото: argumentua.com

Народний депутат України (фракція Партії регіонів) Вадим Колесніченко пропонує Україні відмовитися від євроінтеграційних прагнень.

Законопроект "Про внесення змін до законодавства України" (щодо зовнішньополітичного курсу України) № 3103 депутат зареєстрував у Верховній Раді. Про це пише сайт "Російськомовна Україна" у вівторок.

Колесніченко пропонує скасувати положення законів України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" та "Про основи національної безпеки України", в яких зовнішньополітичною метою України є отримання членства в Європейському Союзі.

"Регіонал" також пропонує скасувати указ президента України "Про затвердження Стратегії інтеграції України до Європейського Союзу" і деякі "євроінтеграційні" розпорядження Кабміну.

Народний депутат вважає, що в українському законодавстві вектор зовнішньополітичної інтеграції - "набуття членства в Європейському Союзі" - порушує конституційний принцип народного суверенітету.

"Питання зовнішньоекономічного курсу має вирішувати виключно український народ, оскільки будь-яка інтеграція тягне за собою часткову втрату державного суверенітету країни. А ігнорування думки народу може призвести до негативних змін у державі та суспільстві", - підкреслив Колесніченко.

Наразі на офіційному сайті Верховної Ради відсутня інформація про реєстрацію законопроекту Колесніченка "Про внесення змін до законодавства України" (щодо зовнішньополітичного курсу України).

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" пропонують Україні відмовитися від європейського вектора - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

987

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути