вівторок, 30 жовтня 2012 20:30

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Регіонал" пообіцяв, що українці розмовлятимуть "солов'їною, співучою, красивою українською мовою"

"Регіонал" пообіцяв, що  українці розмовлятимуть "солов'їною, співучою, красивою українською мовою"
Владислав Лук'янов: Люди, для яких рідна мова - російська, розмовлятимуть рідною мовою. Фото: mignews.com.ua

Партія регіонів має намір "підтримати і дати розвиток українській мові".

Про це заявив кандидат в народні депутати від партії регіонів Владислав Лук'янов у ефірі "Ера-FM"

"У нас є чітка і тверда позиція, що ми не допустимо дискримінації в Україні за жодною ознакою: гендерною, мовною... Люди, для яких рідна мова - російська, розмовлятимуть рідною мовою. Люди, для яких рідна мова - болгарська, єврейська, повинні мати право розмовляти рідною мовою. Але хочу наголосити на одному важливому моменті: зафіксувавши статус російської мови, наше завдання - підтримати і дати розвиток українській мові, надати можливість, щоб кожен громадянин України мав можливість вільно спілкуватися українською мовою. Не суржиком, не якоюсь викривленою мовою, а солов'їною, співучою, красивою українською мовою. Це теж завдання об'єднання України", - сказав він.

За його словами, заради цього партії мають співпрацювати.

"Я залишив би суперечки в минулому і бажав би, щоб дискусія, діалог між політичними силами в парламенті почалися з чистого листа, щоб ми відкинули найбільш подразнюючі питання ... Я розумію, що таку пропозицію може робити сильна сторона. У когось це може викликати несприйняття, але ми відкриті до співпраці, відкриті для врахування інших поглядів", - зазначив Лук'янов.

У свою чергу, кандидат в народні депутати від партії "Батьківщина" Володимир Яворівський запевнив, що мовне питання не є найважливішим для українців, й цю проблему створюють штучно.

"Мовне питання стоїть на 31-му місці у переліку тих проблем, які сьогодні хвилюють українців. А вони внесли законопроект, який таку бурхливу реакцію викликав. Не можна детонувати суспільство", - наголосив політик.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" пообіцяв, що українці розмовлятимуть "солов'їною, співучою, красивою українською мовою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути