пʼятниця, 18 вересня 2015 16:20

Рада має ухвалити закон, який врятує газову галузь України - Яценюк

Рада має ухвалити закон, який врятує газову галузь України - Яценюк

Уряд вніс до парламенту проект закону щодо суттєвого зниження ставок для реальних інвесторів в газовидобувній галузі. Ставки треба знизити тільки тим, хто готовий вкладати в те, щоби Україна стала енергонезалежною державою, а не тим, хто через корупційні схеми підписував угоди про спільну діяльність.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, виступаючи в Парламенті у п'ятницю, 18 вересня, - повідомляє прес-служба уряду.

Він повідомив, що протягом півроку уряд разом із американськими партнерами проводив дослідження різних формул і моделей оподаткування в газовидобуванні.

Глава уряду підкреслив, що в умовах, коли нафта "обвалилася" до 45 доларів, мало хто буде зацікавлений інвестувати в енергетичний сектор, "ще й при високих рентних ставках, складній системі оподаткування і в сучасних обставинах в Україні".

Саме тому уряд вніс до Парламенту проект закону щодо суттєвого зниження ставок для реальних інвесторів: "Підкреслюю, для реальних інвесторів, які свердлять свердловини, видобувають газ. Які не крадуть ліцензії, не підписували угоди про спільну діяльність, - адже це корупційна схема, - а які готові вносити кошти в те, щоби Україна збільшувала видобуток газу і стала енергонезалежною державою".

Яценюк звернувся до парламентарів підтримати цей законопроект.

Водночас, глава уряду закликав народних депутатів "не підтримувати ідею про начебто покращення видобутку газу через зменшення ренти для "спільної діяльності": "Ми знаємо всі прізвища, хто стоїть за цими "спільними діяльностями". Ми знаємо все, що, хто й кому пообіцяв, аби зменшити ренту по "спільній діяльності".

"Тільки інвестору, а не корупціонеру, треба зменшити ставку", - додав Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Рада має ухвалити закон, який врятує газову галузь України - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути