вівторок, 22 червня 2010 11:19

"Регіонали" Тернополя пояснили, чому підтримали ОУН-УПА

"Регіонали" Тернополя пояснили, чому підтримали ОУН-УПА

У Тернопільському осередку Партії регіонів не бояться однопартійців з Києва через голосування за надбавки до пенсій ветеранам ОУН-УПА.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявила керівник фракції Партії регіонів в обласній раді Ярослава П"яла.

"Нас було 13 депутатів. Усі підтримали рішення одноголосно. Дотримуємося принципу: хто пролив краплю крові за Україну - той заслуговує на повагу. А історію залишимо історикам", - сказала вона.

За словами депутатки, представники фракції не бояться конфлікту інтересів зі своїми однопартійцями у Києві через таке голосування.

"Якщо нема злочину перед країною – не нам судити думки цих воїнів. Це уже старші люди. Їх не так багато лишилося. Надбавки, як на мене, є малими. Але з такого мізерного бюджету, мабуть, виділити більше просто не можна було", - зазначила П'яла.

Вона пропонувала на сесії затвердити також доплати до пенсії для ветеранів Великої Вітчизняної війни. Проте проект рішення не внесли до порядку денного.

"Я особисто піднімала це питання. Адже воїни Великої Вітчизняної заслуговують на повагу від нас і від країни. Мені ж інші депутати відповіли, що воїни Великої Вітчизняної і так мають допомогу від держави. Зокрема, отримують гроші на свято Перемоги", - розповіла "регіоналка".

П'яла зауважила, що у Тернополі частими є конфлікти між прихильниками ОУН-УПА та Червоної Армії.

"Особливо під час святкування 9 травня представники різних таборів дозволяють собі різкі висловлювання на адресу воїнів. Але ми є для того, щоб залагоджувати ці конфлікти. Бо і воїни ОУН-УПА, і воїни Великої Вітчизняної віддавали життя за наше щасливе майбутнє", - переконана вона.

Як відомо, напередодні сесія Тернопільської обласної ради прийняла рішення про доплату ветеранам ОУН-УПА у розмірі 100 гривень щомісячно. За надбавку до пенсії проголосували і присутні у залі депутати-"регіонали".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" Тернополя пояснили, чому підтримали ОУН-УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

250

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути