субота, 28 грудня 2013 13:23

П'ятий підозрюваний у "справі Чорновол" зізнався у побитті журналістки

П'ятий підозрюваний у "справі Чорновол" зізнався у побитті журналістки
Фото: uainfo

П'ятий підозрюваний у побитті журналістки Тетяни Чорновол на допиті зізнався, що брав участь у побитті, повідомляє управління зв'язків з громадськістю МВС України.

"Зі свідчень фігуранта випливає, що він особисто брав участь у побитті потерпілої", - йдеться в повідомленні.

У МВС нагадали, що цього підозрюваного затримали 27 грудня. Це 34-річний житель міста Дніпродзержинськ (Дніпропетровська обл.), який працював в охоронній структурі. За його словами, він приїхав в Київ купувати автомобіль Porsche Cayenne.

Слідство також планує проведення одночасних допитів підозрюваних для відновлення картини події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ: Міліція проводить слідчі дії із п'ятим підозрюваним у побитті Чорновол

Як повідомлялося, невідомі побили Т.Чорновол у ніч на 25 грудня. За даними міліції, журналістка їхала у власному автомобілі і її "підрізав" невідомий автомобіль темного кольору. Невідомі витягли Т.Чорновол і побили, після чого дівчину кинули в кювет.

Міліція розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст.296 КК України (хуліганство), після допиту Чорновол 26 грудня справу було додатково кваліфіковано за ч. 2 статті 121 КК України (нанесення тяжких тілесних ушкоджень).

В рамках розслідування правоохоронці затримали підозрюваних у скоєнні злочину Олександра Храмцова, Сергія Котенка і його брата Олександра, а також Андрія Насиковского, в квартирі якого ночував у ніч скоєння злочину С.Котенко. Прізвище п'ятого затриманого не вказується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотирьох підозрюваних у "справі Чорновол" відправили до СІЗО

27 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту чотирьом підозрюваним у кримінальному провадженні про побиття Т.Чорновол - за рішенням суду О.Храмцов, А. і С.Котенко і А.Насиковский заарештовані до 23 лютого 2014 року.

На О.Храмовца зареєстровано авто Porsche Cayenne, який фігурує на запису відеореєстратора автомобіля Т.Чорновол. Разом з тим, низка ЗМІ з посиланням на друзів підозрюваного повідомляють, що у О.Храмовца є алібі, а Porsche Cayenne у нього ще півроку тому придбав С.Котенко, однак виплатив лише частину суми, тому авто все ще зареєстровано на О.Храмцова.

Зараз ви читаєте новину «П'ятий підозрюваний у "справі Чорновол" зізнався у побитті журналістки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути