вівторок, 16 вересня 2014 13:09

Путін виграв "відстрочку" зони вільної торгівлі між Україною і ЄС - Time

Путін виграв "відстрочку" зони вільної торгівлі між Україною і ЄС - Time
Володимир Путін. Фото: www.day.kiev.ua

Після того, як тисячі українців померли за те, щоб Росія не втручалася в справи їхньої країни, Євросоюз пішов на поступки Кремлю і погодився на відстрочку початку дії зони вільної торгівлі з Україною.

Як зазначає ZN, про це автор Саймон Шустер пише у Time. Він нагадує, що українці вийшли на Майдан на знак протесту проти спроби Москви зірвати зближення України з ЄС.

"Але всього цього можна було б не допустити, якби ЄС запросив Росію до участі в процесі з самого початку. В п'ятницю він це нарешті зробив", - пише автор, нагадуючи про згоду Києва та Брюсселя відкласти вступ в дію ЗВТ.

Автор нагадує, що угода про асоціацію та зону вільної торгівлі буде ратифікована сьогодні. Але повною мірою воно почне працювати тільки через рік.

"Протягом 15 місяців Україна зможе постачати свої товари в ЄС, не сплачуючи податки на експорт, але європейці не скористаються таким же вільним доступом на українського ринку", - нагадує Шустер.

Він додає, що Путін розглядає Україну, як "історичну територію Росії", і не хоче, щоб Захід "господарював" тут. Захід півроку відмовлявся вести діалог з Кремлем, користуючись поняттями "зона впливу" і "задній двір" в геополітиці. "Як підкреслило керівництво України в минулі вихідні, компроміс Брюсселя і Москви сприятиме зупинці подальшого кровопролиття. Але ця домовленість не скасує наслідків подій останніх 9 місяців", - зазначає Шустер.

Нагадаємо, що ЄС на шкоду собі відклав набуття чинності угоди про ЗВТ заради України, Росії та світу. В цей же час, заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків запевняє, що отстрочка дії ЗВТ з ЄС корисна для України.

Зараз ви читаєте новину «Путін виграв "відстрочку" зони вільної торгівлі між Україною і ЄС - Time». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути