вівторок, 27 квітня 2010 08:48

Путін: Тимошенко була не проти угоди по ЧФ

Путін: Тимошенко була не проти угоди по ЧФ

Прем"єр-міністр РФ Володимир Путін здивований реакцією деяких політичних сил на угоду про продовження термінів перебування ЧФ у Криму і заявляє, що колишній прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко в ході переговорів з ним на посаді прем"єра не заперечувала проти такого рішення.

Про це Путін заявив вчора на брифінгу в Києві, передає УНІАН.

"У попередні роки - та ось зовсім недавно - ми з колишнім урядом України, у тому числі і з Юлією Володимирівною, обговорювали питання про можливе продовження перебування російського флоту в Криму. Ніхто не заперечував", - сказав Путін.

При цьому він відзначив, що ситуація, що виникла сьогодні, не зіпсує його особистих стосунків з екс-прем"єр-міністром України.

"Я розумію, що це питання просто внутрішньої політики. Але завжди питання стояло таким чином. Ніхто, зокрема Юлія Володимирівна, не заперечувала в розмовах зі мною, в усякому разі, обговорювати питання продовження перебування російського флоту. Мова йшла тільки про одне - ціна питання", - сказав Путін.

Він вважає, що продовження перебування флоту РФ у Севастополі обійшлося достатньо дорого.

"Та ціна питання, яку нам викотили, - вона, по-моєму, позамежна… Таких грошей не коштує жодна військова база в світі. Немає такої ціни. Якщо порахувати за 10 років роботи контракту - це 40-45 млрд дол. Декілька баз таких можна побудувати. Але для нас це питання не лише грошей, а й взаємодії з Україною. І співпраця у військовій сфері, безумовно, піднімає ступінь довіри між двома державами. Дає можливість працювати довірливо і в економіці, і в соціалці, і в політиці", - сказав Путін.

Зараз ви читаєте новину «Путін: Тимошенко була не проти угоди по ЧФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути