субота, 19 липня 2014 23:55

Путін розіп'яв 83 хлопчика і дівчинки — експерт

Путін розіп'яв 83 хлопчика і дівчинки — експерт
Олександр Палій Фото: glavred.info

Політолог Олександр Палій вважає, що збиття терористами літака Малайських авіаліній над Донбасом змусить Захід надавати Україні підтримку енергійніше і конкретніше. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Теракт здійснили проросійські терористи, підтримані російською пропагандою, - зазначає політолог. - Серед них ймовірно були російські військові, бо донбаські сепаратисти — п'яниці і наркомани, вони навряд чи можуть користуватися такою технікою. Швидше за все, було застосовано підсвічування цілі з території Росії. Запустили ракету і вбили майже 300 людей. Раніше путінська пропаганда розповідала про міфічного розіп'ятого хлопчика. А тут Путін реально розіп'яв 83 хлопчика і дівчинки, без брехні і кисельовщини".

На думку експерта, після цього теракту конфлікт на Сході України інтернаціоналізується.

"Від теракту програли передусім терористи Донбасу і керівництво Росії, - каже фахівець. - Росія постала як країна, яка роздає потужну зброю терористам. У результаті цього гинуть невинні люди. На Заході вже почали говорити про надання Україні спеціального статусу союзника НАТО та Сполучених Штатів. У Німеччині говорять про введення миротворчих сил на Донбас. Конфлікт на Сході України інтерналізується. Загинули громадяни багатьох країн. Усі починають розуміти, що путінський режим став загрозою для всього світу".

Відтак Захід надаватиме допомогу Україні енергійніше, переконаний експерт.

"Судячи із заяв політиків і реакції громадськості, країни Євросоюзу і США діятимуть енергійніше і конкретніше", - додав Палій.

Нині найважливіше для української влади — знищити комплекси протиповітряної оборони терористів, каже фахівець.

"Треба нейтралізувати цю найбільшу терористичну загрозу, - зауважує політолог. - Якщо в Москві ще залишилися притомні політики, то треба повернутися до плану Порошенка. Тобто, надати найманцям коридор для виходу до Росії. Але в Кремлі бояться їх повернення. Адже один з лідерів терористів Гіркін постійно погрожує Путіну — то долею Слободана Мілошевича, то кінцем Каддафі тощо".

На переговори можна йти тільки з групами місцевих бойовиків, зазначає фахівець.

"Можна говорити з тими, хто готовий скласти зброю і отримати амністію, піти на вибори. Тобто, домагатися своїх політичних цілей, не вбиваючи сусідів і не мародерствуючи, а перейшовши до мирних засобів боротьби. А з російськими найманцями, які отримують гроші, зброю і вказівки з Москви, говорити нічого. Тоді вже краще вести перемовини з Путіним", - підкреслює Олександр Палій.

Зараз ви читаєте новину «Путін розіп'яв 83 хлопчика і дівчинки — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути