четвер, 05 червня 2014 17:51

Путін намагається налагодити діалог з Порошенком — політолог

Путін намагається налагодити діалог з Порошенком — політолог
Фото: ria.ru

Українські і російські еліти намагаються вийти на якийсь більш мирний діалог.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Павло Нусс, коментуючи останні заяви російського президента.

"Путін намагається вийти на Порошенка і налагодити з ним рівний, дипломатичний діалог. Наскільки мені відомо, радники Петра Олексійовича сьогодні радять йому не дуже серйозно сприймати заяви Путіна. Тому що за будь-якою дією президента Росії, або його заявою може бути прихована політична пастка. Вона може бути, як для самого Порошенка, так і для опрацьованого у Варшаві, так званого, "західного плану". Не вважаю, що заяви Путіна суттєво змінять ситуацію і діалог між Україною і Росією. Хоча українські і російські еліти намагаються вийти на якийсь більш мирний діалог. Але це стосується суто бізнесу, а не політики і міжнародного права", - розповів Нусс.

Він зазначив, що Порошенку варто починати переговори з Путіним з вимог.

"Путін має зробити крок до якого закликає вся світова спільнота. Це вивести російські війська з території України на Сході. Також припинити фінансувати і постачати зброю. Тільки після цього може розпочатися рівноправний діалог між Україною і Росією. Тоді почнеться нормальний дипломатично-політичний процес, коли еліти шукатимуть шляхи подолання кризи у наших стосунках. Бо Україна від Росії, і навпаки, нікуди не збіжить", - зауважив експерт.

"Хоча, переконаний, що з Росією у нас вже ніколи не буде нормальних відносин. Постійно будемо в конфліктах, поки не буде повалений режим Путіна. Тому що у Путіна присутній великий спектр інтересів на території України. На жаль, його резиденти, яких в народі називають агентурою Кремля, інтегровані в органи державної влади в Україні. На наступних парламентських виборах Путін продовжить використовувати різні брудні технології, аби скомпрометувати повністю апарат президента. Оскільки інтерес Путіна в тому, щоб до парламенту потрапили політтсили, які виконують його замовлення", - розповів політолог.

Він додав, що Захід зацікавлений в поваленні режиму Путіна: "За моїми прогнозами, у 2017-му році перестане існувати Митний союз. Країни, які входять у це потворне міждержавне об'єднання вийдуть з нього".

Нагадаємо, що вчора Путін заявив, що новообраний президент Петро Порошенко має шанс налагодити діалог з громадянами півдня і сходу України. Путін сказав, що "у нього руки поки не забруднені кров'ю". Зазначимо, що 4 червня у Варшаві Порошенко обговорював з американським президентом Бараком Обамою зменшення енергетичної незалежності України від Росії.

Зараз ви читаєте новину «Путін намагається налагодити діалог з Порошенком — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути