Ексклюзиви
середа, 25 листопада 2015 09:43

Путін придумав, як помститися Туреччині - ЗМІ

Путін придумав, як помститися Туреччині - ЗМІ
Reuters

Після збиття російського літака Су-24 Криза у відносинах РФ і Туреччини безпосередньо позначиться на спільних бізнес-проектах обох сторін.

Про це пише російський "Коммерсант".

Першою жертвою може стати газопровід "Турецький потік", переговори щодо якого з Анкарою і раніше йшли вкрай складно.

Під загрозою також може виявитися будівництво АЕС "Росатома" в Туреччині або, наприклад, рух російських суден через чорноморські протоки. Хоча цей транзит по міжнародних угодах може бути обмежений лише в разі війни з Анкарою.

Високопоставлений співрозмовник видання в адміністрації президента РФ підтвердив, що прийняті найближчим часом рішення будуть "жорсткими" і серйозно вплинуть на російсько-турецькі відносини у багатьох сферах.

Для Туреччини, яка є другим споживачем російського газу після Німеччини, ситуація непроста. Анкара отримує з РФ близько 60% свого споживання газу, і альтернативних джерел такого масштабу у неї немає, - зазначає газета.

Від російської нафти Туреччина не залежить, але сама може критичним чином вплинути на її постачання, контролюючи протоки Босфор і Дарданелли. Через них йде і істотна частина вантажопотоку російських чорноморських портів, зокрема постачання авіабази Хмеймім у Сирії.

Нагадаємо, 24 листопада Туреччина збила російський військовий літак, який порушив повітряний простір країни на кордоні з Сирією. Влада країни заявила, що вдалися до таких заходів, захищаючи власні кордони.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що російський літак збили "посібники терористів".

Зараз ви читаєте новину «Путін придумав, як помститися Туреччині - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути