субота, 23 травня 2015 16:33

"Путін писав суму, Міллер брав гроші" - бізнесмен розповів про минуле президента-хабарника

"Путін писав суму, Міллер брав гроші" - бізнесмен розповів про минуле президента-хабарника
Колишній російський бізнесмен у суді розповів, як Путін у 90-х брав хабарі avmalgin

Колишній російський бізнесмен Максим Фрейдзон, який нині проживає в Нью-Йорку розповів подробиці ранньої кар'єри президента РФ Володимира Путіна, передає Радіо Свобода.

Зараз у Нью-Йорку бізнесмен намагається судитися з компаніями "Газпром" і "Лукойл" і їхнім керівництвом у рамках закону "Про осіб, що підпали під вплив рекетирів і корумпованих організацій".

Зокрема, у своєму інтерв'ю, Фрейдзон розповів про зустрічі Володимира Путіна з ватажком "тамбовського" ОПГ Кумаріним (Барусковим), а також про зв'язки з кримінальним світом нинішнього глави "Газпрому" Олексія Міллера і мільярдера Геннадія Тимченка.

У 1990-і роки в сферу інтересів Фрейдзона входило виробництво зброї, зокрема, для потреб правоохоронних органів Санкт-Петербурга. Так, у місті Фрейдзона пам'ятають як "Макса-зброяра", тобто людину, що займалася зброєю:

"Була зроблена спеціальна програма створення поліцейської зброї, і за цією програмою ми кілька разів зустрічалися з Володимиром Володимировичем Путіним, який тоді займався зовнішньоекономічною діяльністю. Ну і, само собою, наше СП було зареєстровано відділом зовнішньоекономічної діяльності мерії, яке очолював Путін", - розповідає він.

За словами Фрейдзона, Путін тоді курирував силовиків, і з його відділом у мерії бізнесмен писав програму по впровадженню зброї в правоохоронні органи:

"Програма була спочатку регіональна, потім планувалося зробити її федеральною ... Це узгоджувалося з Володимиром Володимировичем, з керівництвом ФСБ, з керівництвом МВС та з московським відомством, яке цим теж займалося. На цьому тлі ми досить продуктивно працювали", - розповів Фрейдзон.

Під час роботи над проектом, за словами бізнесмена, йому доводилося давати хабарі Путіну, який не озвучував суми, а просто писав їх на папері під час бесіди:

"Гроші завжди зазвичай брав помічник Володимира Володимировича Льоша Міллер. А Володимир Володимирович у властивій співробітнику спецслужб манері просто писав суму під час бесіди... Особисто в руки грошей я йому не давав. Але Льоша Міллер цілком справлявся з цією приємною функцією. Може, звичайно, залишав собі, але чомусь я сумніваюся", - повідомив Фрейдзон.

Також він зазначив, що сума хабарів становила $ 10 тисяч і залежала від планованого профіту:

"У нас попереду було ще багато кроків. Ми розраховували на те, що будемо постачати петербурзьку поліцію і це буде довготривале замовлення. Тобто це був довгобуд", - розповів бізнесмен.

Примітно, що публікацію ЗМІ прокоментував глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов. Згідно з припущенням Іванова, "наклепницька кампанія" на адресу його шефа пов'язана з українською кризою і "всі наклепницькі заяви на нашу адресу переслідують одну і ту ж мету: вселити росіянам, що російські правлячі кола неправі".

Також, Іванов додав, що в суди Кремль звертатися не буде, так як це, за його словами марно.

Нагадаємо, що раніше ЗМІ повідомляли, що Суд Лондона зважився опублікувати досьє з компроматом на Путіна.

Зараз ви читаєте новину «"Путін писав суму, Міллер брав гроші" - бізнесмен розповів про минуле президента-хабарника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути