вівторок, 22 квітня 2014 17:18

Путін ніколи не поверне Крим - політолог

Путін ніколи не поверне Крим - політолог
Фото: rian.com.ua

Російська влада взяла курс на маргіналізацію Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Ділитимуть татар на правильних — тих, хто співробітничає із Москвою, та неправильних — які підтримують Україну. Це загрожує єдності кримськотатарського народу. Роздмухування протиріччя призведе до того, що виграє третя сторона — Росія. Вона буде демонструвати то батіг, то пряник. Таку її поведінку ми бачимо на Північному Кавказі. Вже зараз в Криму Аксьонов грає "поганого поліцейського", а Путін — "доброго". Тепер серед кримських татар будуть шукати "кадирових" та співпрацювати із ними. Інших будуть виштовхувати у прошарок екстремістів, людей, із якими неможливо працювати", - зауважив він.

За словами експерта, в Росії може скластися ситуація, коли не буде економічних можливостей вести активну політику в Криму. "Але не дивлячись на це, Путін ніколи не поверне Крим Україні. Хтось другий за інших обставин може це зробити, але не Володимир Володимирович. Це людина, яка вже не живе у матеріальному вимірі. Він позиціонує себе як збирач земель, тому ніколи не піде на те, щоб щось віддати", - зазначив Золотарьов.

"Якщо будуть створювати нестерпні умови для кримських татар, вони будуть від'їжджати. Дехто прогнозував, що Крим може перетворитися на другу Чечню, якщо там почнуть гнобити татар. Навряд. Цей народ — більш спокійний та налаштований на компроміс", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Путін ніколи не поверне Крим - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути