четвер, 21 листопада 2013 19:54

Путін не виконає обіцянок, що дав Януковичу — експерт

Путін не виконає обіцянок, що дав Януковичу — експерт
Фото: cpsa.org.ua

Політолог Сергій Таран переконаний, після відмови президента Віктора Януковича від Угоди з Євросоюзом російський гарант Володимир Путін змінить свою риторику щодо України. Про це експерт розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Янукович передумав і не хоче переписувати Угоду з ЄС. Все про що зараз думає Янукович — це 2015 рік. Він усвідомлює, що немає шансів на перемогу на виборах. Янукович чудово розуміє, що до виборів ситуація в країні не покращиться. Третя причина — Путін йому запропонував грошову підтримку на виборах. Після чого Янукович почав сумніватись чи потрібна йому ця Угода. Йому треба позики, щоб врятувати економіку. Потім, перед виборами, ці гроші роздадуть соціально вразливим верствам. На цьому Янукович спробує виграти компанію", - розповів він.

Янукович сподівається, що "результати виборів намалюють", а переможця від опозиції знімуть.

"Не думаю, що Путін дотримується своїх обіцянок. Для нього важливо зв'язати руки і ноги Януковича. Як тільки Янукович відмовиться від підписання асоціації Путін змінить поведінку. Його обіцянки зміняться на жорсткі вимоги. Путін поставить свої вимоги щодо кадрових призначень. Якщо Угода не буде підписана жодного стимулу для реформ у цій країна не буде", - зазначив політолог.

Політолог наголосив, що ситуація дійшла до "смішного", оскільки спочатку регіонали були налаштовані підписувати Угоду, а потім з'ясувалось "що ми маємо понести якісь втрати".

Експерт не пов'язує зрив підписання асоціації з не домовленістю у вирішенні питання ув'язненої екс-прем'єрки Юлії Тимошенко.

"Януковичу не зручно було публічно відмовлятись від підписання Угоди. Тому він шукав привід і затягував ухвалення єврозаконів", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Путін не виконає обіцянок, що дав Януковичу — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути