четвер, 28 серпня 2014 11:03

Путін не готовий до припинення війни - експерт

Путін не готовий до припинення війни - експерт
Фото: realtv.az

Заява одного із лідерів донецьких сепаратистів Олександра Захарченка про те, що на Донбасі воюють російські військові, скерована на росіян. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.

"Оперативне завдання російської пропагандистської машини, частиною якої є висловлювання донецьких бойовиків, полягає в тому, щоб довести: на Донбасі немає регулярних частин російської армії. Зараз вже неможливо приховувати факт реального знаходження конкретних кадрових російських військових, а Росія не готова і не хоче визнавати факт прямого військового втручання. Тому вигадуються різного роду нісенітниці. Одна з них була озвучена президентом Путіним в Мінську. Він сказав, що російські десантники заблукали в 20 кілометрах від кордону і помилково його перетнули. Друга - заява Захарченка про те, що тисячі російських кадрових військових просто проводять свої відпустки на Донбасі, допомагаючи сепаратистам. Роблять це із танками, БТРами та системами залпового вогню. А росіянам продовжують розказувати міфи про те, що в Україні йде громадянська війна", - наголосив він.

За словами експерта, ця інформація доноситься до лідерів Європейського Союзу. "Вона впливає на ставлення до Росії. Навіть змінює ситуацію у порівнянні із тією, яка була напередодні зустрічі в Мінську. Тоді були сподівання, що російська сторона за певних умов може піти на відкликання своїх військових з території України, що переговори з приводу миру можуть бути продуктивними. Але Путін відмовився від будь-яких перемовин з цього приводу та перевів стрілки на керівників бойовиків, яких призначає він або його підлеглі. Тому зрозуміло, що на даному етапі президент Росії не готовий до будь-яких кроків в бік припинення війни", - зауважив Сушко.

Зараз ви читаєте новину «Путін не готовий до припинення війни - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути