четвер, 01 травня 2014 14:15

Путін може "попити кров" з Києва — політтехнолог

Путін може "попити кров" з Києва — політтехнолог

Україна може протриматися до президентських виборів за рахунок волі народу. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Денис Богуш.

"Крім того, важливою є сила, яка виникла на Майдані. Серед квітів для Небесної сотні я бачив такий гарний напис: "Цей народ непереможний". Це зараз дуже актуально. Просто в Донецьку та Луганську ще не усвідомили, що вони — український народ. Процес вже почався. Як тільки вони відділять російських екстремістів від російськомовних людей, у них все почне виходити. Чи не запізно це відбудеться — серйозне питання. Дорівнює такому: чи нападе Путін на Україну?", - наголосив він.

Експерт впевнений, що відповідальність за події на Сході несуть як нинішня влада, так і її попередники. "Минула влада спеціально все розвалювала. Сьогоднішня — не може все зібрати до купи та розставити у керма професіоналів. Зрозуміло, що силові структури Донецьку та Луганську займаються саботажем та ігноруванням, переходять на бік ворога. Але влада має всі можливості швидко їх звільнити та організувати нові групи. Необхідні люди є. Приклад — Дніпропетровська область. Поруч — Донецька. Хіба там професіоналів менше? Ні. Проблема в патріотах та владі", - зауважив Богуш.

За словами політтехнолога, Володимиру Путіну не потрібні Крим та Донецька область, як дотаційні регіони. "Він націлений на оборонні підприємства, які знаходяться на Донеччині, в Запоріжжі та Києві, та на Херсонську область, яка на шляху до Криму. Тому зараз відбувається розхитування "човна" та дестабілізація в регіонах, аби країна не змогла провести президентські вибори", - зазначив він.

Богуш вважає, що Путін може перевести увагу на Київ. "Що йому заважає побомбити трохи столицю України? Але на травневі свята навряд чи буде захоплення. Для цього потрібна велика кількість спецназівців та десантників. А регулярна армія для такого не підходить, бо вони прості, як двері — заточені під інші завдання. Їхні задачі — їхати на танках із російським прапором та стріляти в ціль. Але позалякувати та "попити кров" може. Путін потрапив у складну ситуацію із міжнародними санкціями. Зараз відкрито проводити військову агресію означатиме посилення тиску міжнародної спільноти. Вони й так все міцніше зав'язують зашморг на шиї російських олігархів", - пояснив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Путін може "попити кров" з Києва — політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути