середа, 30 вересня 2015 11:08

Путін боїться революцій, а Обама готовий до компромісу— політолог прокоментував промови лідерів

Путін боїться революцій, а Обама готовий до компромісу— політолог прокоментував промови лідерів

 Президент США Барака Обама підкреслив значимість збереження територіальної цілісності України. А Путін висловив побоювання щодо державного перевороту.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Петро Олещук, коментуючи промови лідерів США та Росії.

"Обама наголосив на тому, що для США питання України є питанням зовнішньої політики, а не бізнесових інтересів. Тому вони будуть і надалі відстоюватимуть принцип її територіальної цілісності. Наполягатимуть на вільному виборі української громади своєї долі. Це була відповідь США на російську концепцію про те, що Україна повинна залишитися сфері впливу Росії. Хоча у своїй промові Обама допустив окремі фрази про визнання давньої спільної російсько-української історії. Це можна трактувати так, що вони готові прислухатися до того, що у Росії можуть бути певні інтереси в українських питаннях. І це такий собі масив для компромісу, який існує між США та Росією у цьому питанні", - вважає Олещук.

Коментуючи промову Путіна, політолог зазначив, що там пролунали тези пов'язані з небезпекою державних переворотів, які ініціюються ззовні.

"Таким чином відображається страх російської панівної еліти, що до них теж експортують революцію. Путіну потрібні головні гарантії того, що до нього революції ніхто не експортуватиме. Він хоче зберегти статус кво в плані положення нинішніх недемократичних режимів на пострадянському просторі. З іншого боку, пролунала завуальована, але чітка пропозиція союзу між Росією та Заходом у питанні боротьби з ІДІЛ та іншою терористичною загрозою. Тобто в обмін на те, що хтось на Заході пообіцяє не поширювати й надалі революційний рух Путін готовий надавати всебічну допомогу у вирішенні питання ісламського тероризму. Це така собі наживка для західного світу. Путін обіцяє бути союзником Заходу, якщо той визнає за ним його зону впливу", - підсумував Олещук.

Зараз ви читаєте новину «Путін боїться революцій, а Обама готовий до компромісу— політолог прокоментував промови лідерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути