пʼятниця, 31 жовтня 2014 03:17

Шлях Росії веде її в пекло - глава МЗС Чехії

Шлях Росії веде її в пекло - глава МЗС Чехії
Любомир Заоралек. Фото: telegraf.com.ua

Санкції Євросоюзу в умовах нинішньої агресії Росії проти України дієві. Так вважає міністр закордонних справ Чеської республіки Любомир Заоралек. Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на ceskenoviny.cz.

"Я переконаний, що санкції виявилися ефективними і потужними, економіка Росії переживає серйозний спад", - сказав дипломат.

При цьому глава МЗС Чехії звернувся до свідомих громадянам Росії з надією, що вони в країні все ж залишилися, і з закликом не допустити сумного результату для РФ.

"Я все ще вірю, що в Росії є люди, які розуміють, що цей шлях (міжнародна агресія - ред.) приведе її до пекла", - зазначив Заоралек. 

Зазначимо, що на відміну від чіткої позиції чеського МЗС, глава Чехії Мілош Земан дозволяє собі досить суперечливі висловлювання щодо політики Росії та конфлікту в Україні. Так, в квітні після анексії Криму Мілош Земан в своїх інтерв'ю закликав до "жорстких превентивних заходів" проти Росії, висловлював підтримку санкціям і навіть публічно виступав за операцію НАТО, якщо Росія зважиться на окупацію Східної України. Починаючи з червня риторика президента розгорнулася в протилежну сторону. Так, президент Чехії вже "не бачив жодних причин" для санкцій ЄС проти РФ, а в вересні і здивував громадськість, розповівши, що в Україні йде громадянська війна і "кілька сотень добровольців" з Росії не можна розцінювати як російське вторгнення.

Зараз ви читаєте новину «Шлях Росії веде її в пекло - глава МЗС Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути