пʼятниця, 20 грудня 2013 10:39

Пшонка заявляє, що від Попова і Федчука хотіли лише "громадського порядку" на Майдані

Пшонка заявляє, що від Попова і Федчука хотіли лише "громадського порядку" на Майдані
Віктор Пшонка Фото: zn.ua

Генпрокурор України Віктор Пшонка викладає депутатам відновлений прокуратурою "щохвилинний порядок подій" ночі розгону Майдану 30 листопада.


"Розслідування події 30 листопада та 1 грудня перебуває під моїм особистим контролем", - повідомив Пшонка. І додав, що ніч розгону студентів на Майдані відтворена співробітниками прокуратури похвилинно.

При цьому він зазначив, що підставою для зіткнень правоохоронців і громадян стала установка ялинки, підготовка до встановлення якої почалася до мітингів на Майдані Незалежності. "Саме на 30 листопада було заплановано основні роботи з монтування ялинки", - сказав генпрокурор.

За словами Пшонки, керівництво Департаменту культури КМДА двічі письмово зверталася до міліції з проханням забезпечити громадський порядок під час встановлення ялинки .

За словами пана Пшонки, заступник начальника київської міліції Петро Федчук "щодня розробляв розрахунок кількості правоохоронців та бійців "Беркута" для охорони громадського порядку".

"29 листопада зіткнення мали місце, починаючи з другої половини дня. Зокрема, учасники акції в 16:00 намагалися завезти обладнання для сцени. Виник конфлікт, який тривав кілька годин", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка заявляє, що від Попова і Федчука хотіли лише "громадського порядку" на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути