неділя, 02 жовтня 2011 19:01

Пшонка з'ясовує, чому студентам не платять стипендії

Пшонка з'ясовує, чому студентам не платять стипендії

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко направив звернення генеральному прокурору України Віктору Пшонці з проханням провести перевірку ситуації, що склалася з виплатою студентських стипендій у визначених законодавством розмірах.

Віце-спікер нагадав, що на сьогодні розмір мінімальної звичайної академічної стипендії для студентів вузів III - IV рівнів акредитації становить 530 грн, студентів вузів I-II рівнів акредитації - 400 грн, учнів професійно-технічних навчальних закладів - 200 грн на місяць.

З урахуванням індексації, ці суми повинні становити для студентів вузів III-IV рівнів акредитації - 720 грн (530 грн + 190 грн індексація), підвищена стипендія - 802 грн (590 грн + 212 грн - індексація).

Однак, за словами Томенка, до нього надходять поодинокі звернення студентів вищих навчальних закладів України, представників відповідних студентських громадських організацій з виплати стипендій у менших розмірах, ніж це передбачено законодавством України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти оголосили свої вимоги до влади: доступна освіта та більші стипендії

Зважаючи на це, Томенко попросив Генпрокуратуру провести перевірку ситуації, що склалася з виплатою студентських стипендій у визначених законодавством розмірах.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України звернулось з листами до керівників вищих навчальних закладів щодо своєчасної виплати студентської стипендії та необхідності передбачення коштів при формуванні бюджету вищого навчального закладу на 2012 рік для фінансування діяльності органів студентського самоврядування.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка з'ясовує, чому студентам не платять стипендії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути