пʼятниця, 18 січня 2013 18:14

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Пшонка висунув Тимошенко звинувачення у справі Щербаня - проситимуть довічне

Пшонка висунув Тимошенко звинувачення у справі Щербаня - проситимуть довічне
Віктор Пшонка вручив Тимошенко "підозру". Фото: sannews.com.ua

Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році, екс-прем'єру Юлії Тимошенко в п'ятницю "вручено підозру" в організації даного злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко погано говорить, нічого не пам'ятає і навіть не змогла прочитати текст - Кожем'якін

"Зібрані матеріали досудового слідства, які свідчать про те, що Тимошенко дійсно замовила дане вбивство разом з Лазаренком. Сьогодні слідча група Генпрокуратури приїхала до Тимошенко, щоб вручити їй підозра у вчиненні злочину", - повідомив на брифінгу в п'ятницю генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Противники Тимошенко зірвали брифінг Власенка у Харкові

Також Пшонка додав, що стаття, за якою Тимошенко пред'явлено обвинувачення, передбачає довічне ув'язнення. За його словами, у прокуратури є докази, що за вбивство Щербаня Тимошенко і Лазаренко заплатили $ 2,8 млн.

За словами генпрокурора, в матеріалах справи є інформація про те, як Лазаренко і Тимошенко зустрічалися з керівниками організованого злочинного угруповання.

"І Лазаренко, і Тимошенко здійснювали перерахування коштів. Перше - $ 500 тис особисто з бандою розрахувався Лазаренко. А потім $ 2,3 млн було перераховано і це перерахування організувала Тимошенко", - заявив Пшонка.

Генпрокурор заявив, що мотивами вбивства Щербаня були корисливі інтереси.

"Які мотиви такого вбивства? Корисливі бізнес інтереси: не зійшлися плани Лазаренка і Тимошенко в частині бізнесу, там, де Щербань не хотів підпорядкувати свій бізнес ЄЕСУ, а його бізнес, як ви знаєте, це був Індустріальний Союз Донбасу, а предмет цієї тяжби була газ, ціна газу", - сказав Пшонка.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка висунув Тимошенко звинувачення у справі Щербаня - проситимуть довічне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

511

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути