пʼятниця, 31 жовтня 2014 10:17

"Псевдовибори в ДНР та ЛНР зашкодять миру на Донбасі" - Меркель і Олланд

"Псевдовибори в ДНР та ЛНР зашкодять миру на Донбасі" - Меркель і Олланд
Фото: ipress.ua

Президент Франції Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Ангела Меркель вважають, що заплановані на 2 листопада "вибори" на Донбасі ставлять під загрозу мирне врегулювання конфлікту на сході України.

Про це глави Франції та Німеччини заявили під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком та президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє прес-служба президента Франції.

"Вибори, які проросійські сепаратисти планують організувати у найближчу неділю у самопроголошених Донецькій та Луганській "республіках", зашкодять намаганням, спрямованим на тривале вирішення політичної кризи в Україні", - йдеться у повідомленні прес-служби Олланда.

Президент Франції та канцлер Німеччини наголосили на тому, що ці "вибори" можуть бути проведені лише відповідно до умов мінських домовленостей та з повагою до територіальної цілісності України.

Меркель та Олланд висловили надію на відновлення діалогу між сторонами конфлікту. Вони також наголосили на тому, що президент РФ Путін має забезпечити ефективний контроль кордону між Росією та Україною.

Раніше, міністри закордонних справ країн Вишеградської четвірки та Великобританії оприлюднили спільну заяву, у якій наголосили на незаконності виборів, які заплановані на 2 листопада у самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

Зараз ви читаєте новину «"Псевдовибори в ДНР та ЛНР зашкодять миру на Донбасі" - Меркель і Олланд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути