понеділок, 10 серпня 2015 15:36

МВС буде розслідувати можливі зловживання у Нацбанку

Міністерство внутрішніх справ розпочало кримінальне провадження проти голови Нацбанку Валерії Гонтаревої та колишньої директорки Гендепартаменту банківського нагляду НБУ Алли Шульги.

Про це йдеться у відповіді міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на депутатське звернення Віталія Купрія, яке є в розпорядженні Gazeta.ua

У відповіді сказано, що провадження за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України розпочало Печерське райуправління ГУМВС України у м. Києві за результатами перевірки міністерством діяльності голови НБУ та її екс-підлеглої.

Автор: МВС
 

За інформацією депутата, Шульга за неповний рік свого перебування на посаді директорки Гендепартаменту значно збільшила свої статки. Зокрема, вона розмістила кошти на двох депозитних рахунках українських банків - 450 тис. долларів та 250 тис. долларів. Законність їхнього отримання не підтверджена.

Водночас Гонтарева, як стверджує Купрій, надіслала лист до Держслужби фінансового моніторингу із проханням не перевіряти, з яких джерел Шульга отримала ці кошти. Таким чином вона покриває свою колишню підлеглу.

Зараз ви читаєте новину «МВС буде розслідувати можливі зловживання у Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути