середа, 24 липня 2013 19:03

Прокуратура Києва закрила справу про бездіяльність міліції під час мітингу 18 травня

Прокуратура Києва закрила справу про бездіяльність міліції під час мітингу 18 травня
Фото: radiosvoboda.org

Прокуратура міста Києва закрила кримінальне провадження про бездіяльність співробітників міліції під час нападу на кореспондента 5 каналу Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента видання Комерсант Владислава Соделя під час мітингу опозиції 18 травня.

Як повідомляє 5 канал, у постанові слідчого про закриття справи йдеться, що хуліганські дії проти журналістів були припинені саме внаслідок втручання працівників міліції.

"Випадки нерішучості деяких з них можуть пояснюватися невмінням таких працівників міліції швидко оцінити обставини подій", - йдеться в постанові.

Як повідомлялося, 18 травня вдень на вул.Велика Житомирській у Києві виник конфлікт між представниками опозиції та групою молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті кілька людей отримали тілесні ушкодження.

Під час інциденту постраждали журналістка 5-го каналу Ольга Сніцарчук і фотограф видання Комерсант Влад Содель.

Інцидент стався поряд з будівлею київського главку МВС, однак, за інформацією постраждалих журналістів, правоохоронці, які стояли поруч, ніяк не реагували на події.

Міліція проводила службове розслідування у зв'язку з інформацією про неналежну реакцію співробітників міліції на інцидент і за результатами розслідування привернула ряд керівників середньої ланки до дисциплінарної відповідальності. Також були звільнені заступник начальника столичного главку і керівник київського Беркута.

21 травня по підозрою в хуліганстві на акціях було затримано жителя Київської області Вадим Тітушко, проте 22 травня Шевченківський райсуд ухвалив рішення відпустити його під заставу в 22,94 тис грн. В даний час над Тітушко і ще трьома підозрюваними триває суд. У МВС заявили, що встановили близько 90% учасників подій 18 травня.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура Києва закрила справу про бездіяльність міліції під час мітингу 18 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути