середа, 31 серпня 2016 10:08

Минає рік після кривавих подій під Верховною Радою

Минає рік після кривавих подій під Верховною Радою
AFP

Минає рік після трагічних подій під Верховною Радою.

31 серпня 2015 року активісти штурмували будівлю парламенту. Протестувальники виступали проти змін до Конституції у частині децентралізації. Зокрема, проти надання окупованим районам Донецької та Луганської областей самоврядування за окремим законом. Тоді за це у першому читанні проголосували 266 депутатів.

З натовпу кидали димові шашки і намагались прорватися до будівлі ВР. Поранені правоохоронці застосували сльозогінний газ. У відповідь хтось із активістів кинув гранату. Через сутички загинули 4 бійців Нацгвардії. Поранили 157 людей.

За фактом подій відкрили кримінальне провадження. Про підозру повідомили 22 особам. Наприкінці липня Генпрокуратура передала до Печерського райсуду Києва обвинувальний акт проти 15 підозрюваних.

"Це була заздалегідь спланована і організована провокація, метою якої, за однією з версій слідства, була масштабна дестабілізація ситуації в країні і занурення її в масштабне насильство і збройне громадянське протистояння. Терористичний акт і масові заворушення об'єднані одним злочинним задумом", - заявляв торік у вересні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він повідомив про низьку зустрічей керівників "Свободи" та бійців батальйонів "Січ" та "Карпатська Січ" напередодні подій 31 серпня.

Шевченківський райсуд Києва продовжив фігурантам зіткнень Ігорю Гуменюку і Сергію Крайняку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. А обвинувальний акт повернули прокурору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокуратура завершила розслідування теракту під Радою

Сьогодні у Києві відбудуться поминальні заходи за загиблими військовими Нацгвардії. У заході на Площі Конституції візьмуть участь перший віце-спікер Ірина Геращенко та керівник МВС Арсен Аваков.

Зараз ви читаєте новину «Минає рік після кривавих подій під Верховною Радою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути